Przepis na majonez wegański

Majonez wegański – idealna konsystencja, wyśmienity smak

Współczesne zmiany stylu odżywiania się to również poszukiwanie różnorodnych, nowych smaków, dzięki którym w zdrowym stylu możemy urozmaicić codzienną dietę. Firma Sante ma doskonałą odpowiedź na te potrzeby – to linia Lovege, czyli roślinne produkty o prostych składach. Jedną z propozycji w linii Lovege jest Majonez wegański, wytwarzany na bazie pestek słonecznika.

Majonez wegański

Dla wielu osób, które podejmują decyzję o zmianie diety na wegańską, wegetariańską, czy też odżywianiu się zgodnie z fleksitarianizmem, sporym wyzwaniem okazuje się znalezienie zamienników lubianych produktów ze składnikami pochodzenia zwierzęcego. Zwłaszcza, gdy chodzi o produkty często stosowane w wielu daniach – zarówno tych codziennych, jak i przygotowywanych na specjalne okazje. Takim produktem jest majonez – jeden z najbardziej popularnych dodatków do sałatek, kanapek i innych przekąsek.

Majonez wegański z linii Lovege firmy Sante, to idealna propozycja dla osób rezygnujących z produktów pochodzenia zwierzęcego bądź ograniczających je – ale też dla wszystkich, którzy chcą, by ich dieta była bardziej różnorodna. Mogą po niego sięgać osoby, które mają alergię na jajka bądź gluten, a nie chcą rezygnować z tego aksamitnego i smakowitego dodatku. Majonez wegański Lovege to produkt w 100% roślinny i bezglutenowy. Ten unikatowy produkt powstaje z pestek słonecznika. Wyróżnia go znakomity smak i lekka, kremowa konsystencja, a dodatkowo – pomoże wzbogacić dietę w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe.

Majonez wegański Lovege to doskonała alternatywa dla tradycyjnego majonezu. Będzie doskonałym dodatkiem do zdrowej sałatki jarzynowej czy dressingu do warzyw. Wzbogaci smak kanapek i wszelkich przekąsek.

Skomentuj artykuł